Udskriv

Fredericia Eliteidræts lederforum har fokus på at skabe dialog om talentudvikling med de centrale aktører på området i Fredericia.

Tema i efteråret 2020 d. 30 september:

Den islandske talentudviklingsmodel i en lokal kontekst

Island er kommet på sportens verdenskort i 2010èrne.

Vi går tæt på den islandske talentudviklingsmodel, der bl.a. er kendetegnet ved at have haft særligt fokus på at professionalisere klubbernes sportslige ledelser.

Vi diskuterer med vores klubber på hvilken måde den Islandske model kan være til inspiration for udvikling af sportslig ledelse i de lokale idrætsklubber i Fredericia med fokus på talentudvikling?

Gæst: Bjarne Henriksen, koordinator på lokalt pilotprojekt i dansk elitekommune.
Facilitator: Michael Andersen, MA 57 Consulting.

_______________________________________________________________________

Tema i foråret 2019:

Hvordan kan vi forstå Talent

Gæster:

Jens Meibom, Sportschef Badminton Danmark
Jesper Von Seelen, fmd. DeltaSwim
Michael Andersen MA 57 Consulting

Arrangør: Fredericia Eliteidræt. FE er værter for forfriskning mm

1.Halvleg:
Talentforståelse - Hvordan kan vi arbejde
med indholdet i talentudvikling af idrætsudøvere?

Jens Meibom, Sportschef Badminton Danmark giver et indblik i Badminton Danmarks tilgang til talentudvikling af unge badmintonspillere – herunder forbundets netop besluttede strategi på området for samarbejdet med klubberne.

Jesper Von Seelen fmd. DeltaSwim - Hvordan kan vi forstå talent - Praktisk case, screening
DeltaSwims tilgang til arbejdet med unge svømmere har ændret sig på de tre år, hvor klubben har flyttet sig fra udviklingsidræt til prioriteret talentudviklingsklub i forbundsregi. Jesper bidrager med, hvordan det kommer til udtryk i forhold til ledelse af klubben, trænerarbejdet og blandt talenterne i svømmetalentmiljøet i hverdagen. Desuden vil vi diskuterer, hvad et talent er (på tværs af idrætter) og hvordan vi med troværdighed kan identificerer talent – hvis vi kan.

2. halvleg:
Hvor går grænserne for talentudvikling i eliteidræt

Michael Andersen MA 57 Consulting følger op på DR-dokumentaren ”Svømmestjerne under overfladen” med indlægget: ”Hvor går de etiske grænserne for talentudvikling i eliteidræt”. Og – i dialog med klubbernes ledere - hvad er så perspektiverne for den lokale talentforståelse i idrætsklubber og Fredericia Eliteidræt