Ifølge Michael Andersen, ejer af MA 57 Consulting, der har evalueret Fredericia Eliteidrætskommune indsatser for nylig, så mister Fredericias klubber for mange unge talenter til konkurrerende klubber i andre byer.
Sportstalenter tager på efterskole og kommer ikke hjem igen
Michael siger: ”Det er et resultat af, at efterskoler er blevet endnu stærkere, og trækker flere unge til, samtidigt med at flere akademier, speciel i fodbold og håndbold rekruttere direkte fra efterskolerne.
Sportstalenterne tilbydes i stigende omfang plads på kollegier og ungdomsuddannelser mens de er på efterskolerne forskellige steder og de ender således ofte med slet ikke at komme hjem igen. Dette bør i videst muligt omfang undgås i en kommune med 50.000 indbyggere og to seniorhold på liganiveau”.
Det er svært at holde til, specielt i holdsport, hvis man hele tiden skal aflevere flere spillere fra et hold, men ikke får noget den anden vej.
Flere af Fredericias eliteklubber har stort rekrutteringspotentiale
I den evalueringsrapport Michael Andersen netop har udarbejdet for Fredericia Eliteidræt angiver Michael imidlertid også en anden god grund til at overveje et sportskollegium. Således er der et stort rekrutteringspotentiale i disse år forklarer Michael:
"Talentmiljøerne i en række individuelle sportsgrene er pt. meget attraktive i forhold til at rekruttere unge fra andre kommuner til disse sportsgrene i Fredericia Kommune. Jeg tænker her på bl.a. skydning, triatlon, svømning og sejlsport, hvor klubberne har talenter, der kommer fra mange forskellige steder i Jylland og ligeså godt kunne bo i byen, hvis de blev givet mulighed herfor”.
Fredericia Eliteidræts formand Søren Andersen er opmærksom på udfordringen
Søren siger: "Flere af vores lokale samarbejdsklubber har fornylig rettet henvendelse til os, om udfordringer med at kunne fastholde og rekruttere sportstalenter. Så det ligger også som en opgave sammen med klubberne at vi får kigget på mulighederne".