Crossbridge Energy og Fredericia Idrætsfond deler midler ud
Nedenstående artikel er skrevet af Patrick Viborg Andersen, journalist ved Fredericia Avisen
Onsdag blev fem atleter tildelt midler af Fredericia Idrætsfond som et led i Fredericia Eliteidræts OL 2024-projekt. Nicklas Kildehøj (skytte), Anna Skade Nielsen (skytte), Magnus Dyhre (BMX), Malthe Lindeblad (svømmer) og Alberte Kjær Pedersen (triatlet) blev alle tildelt 25.000 kroner til at støtte deres drøm om at kvalificere sig til OL i Paris næste år.
Ved et arrangement hos Crossbridge Energy, der er hovedsponsor for Idrætsfonden i Fredericia, blev atleterne tildelt midlerne. En efter en blev de præsenteret af Keld Vestergaard fra Fredericia Eliteidræt, men inden udtrykte Finn Schousboe, CEO for Crossbridge Energy og hovedsponsor for fonden, sin begejstring og indsigt i forbindelsen mellem eliteidræt og erhvervslivet. Schousboe sagde:
– Det er en ære for os at kunne sponsorere disse talentfulde atleter. Vores engagement i dette projekt afspejler ikke blot vores identitet, men også en dybere sammenhæng mellem vores arbejde og atleters stræben. I begge sfærer er der en ufravigelig forpligtelse til excellence. Selvom vores verdener er forskellige, deler vi en fælles målsætning om at være de bedste inden for vores felt. Det er imponerende at se, hvad disse atleter har opnået, og det er med stor glæde, jeg ønsker dem tillykke, sagde Schousboe.
- DR P4 interviewer Finn Schousboe fra Crossbridge Energy og Søren Andersen (bagerst)
I forbindelse med tildelingen af midler fra Fredericia Idrætsfond til fem fremtrædende atleter, udtrykte Søren Andersen, formand for både Fredericia Eliteidræt og fonden, sin tilfredshed med samarbejdet med Crossbridge Energy. Andersen fremhævede vigtigheden af dette partnerskab og dets rolle i atleternes karriereudvikling:
– Denne økonomiske støtte fra Crossbridge er afgørende for, at vores atleter kan fokusere fuldt ud på deres sport. Fredericia Eliteidræt og fonden har store ambitioner, og vores samarbejde med Crossbridge er en perfekt alliance i den sammenhæng.
Vi er dedikerede til at støtte de allerbedste, herunder de atleter, som er på vej mod OL. Disse atleter har en reel chance for at kvalificere sig til OL, takket være deres talent og målrettethed. Vi håber inderligt, at flere af dem vil nå deres drøm om at deltage i OL, hvilket vil være kulminationen på deres hårde arbejde og dedikation, sagde Søren Andersen.
Derefter kaldte Keld Vestergaard fra Fredericia Eliteidræt atleterne op én efter én og gav dem ord på vejen, startende med triatleten Alberte Kjær.
– Alberte, som er i top-30 i kvalifikationen, er i en fremragende position i OL-kvalifikationen. Med 50 pladser tilgængelige ved OL, er hendes chancer lovende. Hun har brug for at fortsætte med at samle point i de kommende løb. Vi er optimistiske omkring hendes muligheder, især med udsigten til forbedringer i løbet af vinteren og det kommende forår. Med den økonomiske støtte fra Fredericia Idrætsfond får Alberte nu yderligere hjælp til at dække omkostningerne ved deltagelse i forskellige kvalificerende stævner, sagde Vestergaard.
Keld Vestergaard satte ord på BMX-køreren Magnus’ præstationer og mulighederne for OL-kvalifikation. Vestergaard udtrykte sin tillid til Magnus’ evner med følgende ord:
– Magnus står over for en spændende udfordring som BMX-kører i forhold til OL. Først og fremmest skal han hjælpe med at sikre Danmarks kvalifikation til OL. Danmark ligger aktuelt på en 14. plads, mens kun de 11 bedste nationer kvalificerer sig, så der er et presserende behov for at opnå point. Blandt landsholdskørerne er Magnus vores stærkeste kort, og vi har fuld tillid til, at han vil være den, der repræsenterer Danmark, hvis vi lykkes med at kvalificere os til OL i BMX. Med hans talent og dedikation tror vi stærkt på, at det bliver Magnus, der skal til OL, hvis Danmark kommer med, sagde Vestergaard.
Malthe Lindeblad har ifølge Vestergaard den hårdeste vej til OL, da han skal ud at sætte Danmarksrekord.
– Malthe konkurrerer i en af de mest prestigefyldte OL-discipliner: svømning. Det er en enormt konkurrencepræget sport, og blandt de fem atleter, står Malthe over for den sværeste vej til OL. For at kvalificere sig, skal han slå den danske rekord på 50 meter. Med kun to tiendedele sekunder til rekorden, hvilket svarer til en halv kropslængde, er der hårdt arbejde forude i de næste seks måneder. Takket være støtten fra fonden vil Malthe kunne rejse med landsholdet til Sydafrika i januar, hvor vi håber, at han vil finde de sidste nødvendige millisekunder. Vi ser frem til at se ham opnå denne milepæl og repræsentere Danmark i Paris, forklarede Vestergaard.
Keld Vestergaard havde også rosende ord om skytten Nicklas Kildehøj under arrangementet. Han anerkendte Kildehøjs’ imponerende præstationer og fremtidige muligheder på følgende måde:
– Nicklas har allerede vist sit potentiale ved for nylig at sætte en ny dansk rekord i skydning. For ham handler det nu om at præstere optimalt i de afgørende konkurrencer, hvilket kan sikre ham en billet til OL. Skydning er en sport med mange rejser, og hans topplacering ved en nylig World Cup i Rio bekræfter, at han er på rette spor. Det er ikke et spørgsmål om at samle ekstra point for Nicklas; det handler mere om at ramme målet perfekt i den rigtige konkurrence. Vi er optimistiske og tror fuldt ud på, at Nicklas’ færdigheder og nylige succes vil føre til en fortjent plads ved OL, sagde Keld Vestergaard.
Slutteligt kom turen til Anna Skade Nielsen, der også var med til OL 2021.
– Anna har allerede demonstreret sit niveau ved at deltage i OL i Tokyo. Processen for at nå til OL indebærer først at kvalificere Danmark som nation, og derefter at sikre sig den individuelle OL-billet. Til Tokyo-OL kvalificerede Anna Danmark i begyndelsen af året, men modtog først sin personlige billet få uger før legene. Vi står over for en lignende situation nu. Anna har erfaringen og ved præcis, hvad der kræves. Vi er overbeviste om, at hun endnu engang vil være i stand til at navigere i disse udfordringer og sikre sin plads ved OL i Paris, sagde Vestergaard.